Hohnjec: Trud se isplatio

Član muškog tima Hrvatske u open kategoriji koji je osvojio srebro u sprintu, Tomislav Hohnjec prezadovoljan je nastupom i osvojenom medaljom. Hrvati su stazu prešli u vremenu 72,24 sekunde. Ispred njih je bio Brazil koji je postigao 1,20 sekundi bolje vrijeme dok je treča bila Argentina sa vremenom 72,61 sekunde.

– Ovo je naš prvi zvanični nastup poslije tri godine, a i tada je bio u Banjaluci kad je bilo Evropsko prvenstvo. Poslije toga nas je omeo virus korona, ali sada smo uspjeli da dođemo do medalje. Odlično smo vozili, ali su Brazilci bili prejaki za nas. Daćemo sve od sebe i u narednim disciplinama i vidjećemo šta će na kraju biti. Već smo ostavrili veliki uspjeh možda bude još jedna medalja – rekao je Hohnjec.

Član tima Argentine Sebastijan je istakao da su ciljali plasman na podijum.

– Veoma teška trka, sa puno stresa i adrenalina. Bilo je dosta dobrih timova, a mi smo ispunili plan osvajanjem medalje. Zahvalan sam svim kolegama iz tima i svi su uložili ogroman napor prije nego što smo došli ovdje i nadam se da ćemo nastaviti istim tempom u ostatku takmičenja – istakao je Sebastijan.