Tim Argentine najviše očekuje od slaloma

Na Svjetskom prvenstvu u raftingu nastupiće i reprezentacija Argentine, a član muškog tima u open kategoriji, Sebastijan, očekuje dobre rezultate, iako su u Banjaluku stigli preksinoć.

– Mi smo miks tim iz Medoze i Alumine. Iako nismo iz istih gradova, trenirali smo dosta zajedno i mislim da smo veoma dobro pripremljeni. U nekim disciplinama smo jako dobri i želja nam je da osvojimo prvo mjesto ili bar neku od medalja.

U kojoj disciplini očekujete najbolji plasman?

– Slalom je naša glavna disciplina i od nje očekujemo najviše. U zadnja 2 šampionata Argentina je uvijek imala dobar tim u toj disciplini.
Ko će Vam biti najveći konkurent?

– Uvijek smo imali teške i neizvjesne trke protiv timova Brazila, Japana i Češke. Uvijek imaju jako dobre timove i teško ih je pobijediti.
Da li Vam je ovo prvi put da ste u Bosni i Hercegovini?

Da. Niko od nas ranije nije bio ovdje, iako smo došli tek preksinoć već smo odradili trening i mogu da kažem da je staza za slalom predivna. Očekujemo da će se nivo vode mijenjati, tako da ne znamo kako će biti na dan takmičenja. Rijeka i njena okolina predivno izgledaju i stvarno nam je drago što smo uspjeli doći.

Sebastijan je na kraju rekao da je za njega i ostale članove reprezentacije Argentine bio veliki izazov da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

– Danas je veoma teško iz Argentine putovati po ostatku svijeta. Zato želimo da se zahvalimo sponzorima, Vladi Mendoze i svim ljudima koji su omogućili naš dolazak – rekao je Sebastijan.