Igor Kuzmanović: Ne bojimo se nikoga

Član tima Bosne i Hercegovine u master kategoriji Igor Kuzmanović smatra da je ovogodišnje Svjetsko prvenstvo velika prilika da se bar jedna od četiri domaće ekipe domogne medalje.

– Na ovom takmičenju nastupiće dvije ekipe iz rafting kluba Dajak, naša i ona u open kategoriji. Ženska ekipa je sastavljena od članica rafting kluba Kanjon, a tu je i još jedna ekipa iz Zenice. Po tome smo među najbrojnijim zemljama učesnicama i nikada na jednom Svjetskom prvenstvu nismo imali ovoliko timova – rekao je Kuzmanović.

Osvrnuo se i na konkurenciju u master kategoriji.

– Sigurno ima četiri, pet vrhunskih posada ali smo na našim rijekama i ne treba nikog da se bojimo. Do sada smo učestvovali na brojnim takmičenjima, pružali veoma kvalitetna izdanja, ali nismo imali sreće da osvojimo medalju. Ovo je sada velika šansa i biće prava katastrofa ako je ne osvojimo. Na našem smo terenu, rijeke dobro poznajemo i jednostavno kada počne takmičenje moramo biti pravi – nastavio je Kuzmanović.

Govorio je i o timu u kojem će on nastupiti.

– Nas trojica smo već odavno zajedno i imamo sada jednog novog člana. Praktično smo već tri mjeseca na okupu, vrijedno treniramo i kako bi se reklo „pucamo od snage“. A, koliko želimo da dođemo do medalje najbolje govori činjenica da se na treninzima često znamo i posvađati, ali sve je to dio priprema i velikog pritiska koji osjećamo pred ovo takmičenje – izjavio je Kuzmanović.

Rekao je da su podjednako dobri u svim disciplinama.

– Možda smo nešto lošiji u slalomu ali i tu smo konkurentni za visok plasman. Sve će zavisiti i kako će krenuti takmičenje ali i od plasmana koje ostvarimo prvog dana – istakao je Kuzmanović.

Ekipa je trenirala nekoliko dana i na Tari.

– Mogli smo možda i ranije da odemo na Taru, ali to ne bi bilo to jer rijeka od prije mjesec dana i ova sada nisu iste, ni po vodostaju ni po nekim drugim parametrima. Trenirali smo tamo dva dana, staza je veoma zahtjevna, a voda veoma teška. Ipak, očekujem da sve bude u najboljem redu i da konačno osvojimo medalju na Svjetskom prvenstvu – dodao je Kuzmanović.