Vrbas divna rijeka

Na rijeci Vrbas već nekoliko dana treniraju reprezentativci Kostarike, koji će nastupiti u slalomu. Kapiten veterana, Danijel prezadovoljan je svim što je do sada vidio ali i doživio na „krajiškoj ljepotici“.

– Nikada nisam bio ovdje, a moji prijatelji iz Kostarike su mi govorili da su ovo predivni krajevi. Sada sam se u to i sam uvjerio. Svi su prijateljski nastrojeni, volonteri i ljudi iz organizacije su baš srdačni. Prizori su prelijepi i svi zajedno smo presretni što ćemo biti dio ovog Svjetskog prvenstva, ali i jedne nevjerovatne avanture koja nas očekuje. Želimo svim učesnicima na prvenstvu puno sreće i da njihovi zaveslaji budu što snažniji.

Kakav je bio prvi trening? Kakav je Vrbas?

– Imali smo malo poteškoća prilikom odlaska na trening ali to je bilo zbog komunikacije. Vrbas je stvarno divna rijeka i izgleda moćno. Staza slaloma je tehnički dobra, bar za nas, a okolo je veoma lijep pejzaž. Siguran sam da će ovo biti nevjerovatno i veoma uzbudljivo takmičenje.

Koje mjesto očekujete?

Kao i svi očekujemo prvo, ali znamo da će to biti teško ostvariti kada vidimo da su se na ovom prvenstvu okupili gotovo svi najbolji timovi svijeta.

Scroll to Top