Želimo da se svi osjećaju “Fočaravajuće”, Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović naglasio je da je najveći dio priprema za Svjetsko prvenstvo u raftingu, koje će biti održano u Foči na Tari završen i da svi sa nestrpljenjem čekaju početak takmičenja.

– Banjaluka, a potom i Foča će u toku Svjetskog prvenstva biti mjesta u koje će gledati svijet. Toga smo svjesni i svi se maksimalno trudimo da sve protekne u najboljem redu. Organizacioni odbor zasjeda skoro svakodevno i rješavamo sve segmente organizacije. Naš cilj kao domaćina je da se u narednim danima svi koji dođu na ovo takmičenje osjećaju “Fočaravajuće” – naglasio je Vukadinović.

Istakao je da su svi u Organizacionom odboru svjesni izazova koji ih očekuju.

– Najveći izazov ni mogao da bude veliki broj učesnika, koje ćemo morati da smjestimo u kratkom vremenskom periodu i loša putna komunikacija na samom putu Foča – Šćepan Polje. Ipak, vjerujem da po tom pitanju neće biti nikakvih problema – dodao je Vukadinović.

Po njegovim riječima učesnici će biti najveći promoteri Foče i turističkog potencijala u samom toku prvenstva i nakon toga.

– Adrenalin i avanturisti su prvi sinonimi za Taru i rafting Tarom. Sama rijeka Tara je biser Evrope i takva je zaštićena UNESKOM. Naša želje je da svi učesnici osjete i čari rekreativnog turizma, ljepote Nacionalnog parka Perućice, rekao je Vukadinović i dodao da je planirano da na zatvaranju prvenstva Opština Foča kao domaćin organizuje koncerte grupa “Paranoid” i “Vesele 80-te” na ušću Ćehotine u Drinu.

Scroll to Top