Počela zvanična promocija Svjetskog prvenstva u raftingu 2022.

U Banjaluci je predstavljen program Svjetskog prvenstva u raftingu 2022. predstavnicima medija, ugostiteljima i članovima međunarodnih i turističkih organizacija.

Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting kluba “Kanjon” i organizator Svejtskog prvenstva kaže da i pored teškog period pandemije virusa i krize u svijetu očekuje rekordan broj takmičara, oko osamdeset timova iz trideset zemalja i veliki broj turista u Banjaluci i Foči, koje su domaćini prvenstva.

− Ovo je odlična prilika da svijetu predstavimo turističke potencijale koje imamo i rijeke koje su biser Evrope i svijeta, pogotovo kada je riječ o raftingu. Kadrove trka i atmosfere sa obala Vrbasa i Tare, kaže Pastir, vidjeće preko milijardu ljudi širom svijeta putem medijskih agencija sa kojima smo dogovorili saradnju.

− Kandidatura za Svjetsko prvenstvo došla je godinu dana ranije od očekivane, kaže Milena Kolobarić, kapiten ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iako imamo podmlađenu ekipu u godinu dana manje za treninge, daćemo sve od sebe da ostvarimo najbolji rezultat.

Timovi muške reprezentacije nadaju se medalji. Očekujemo da će prednost domaćeg terena i veliko iskustvo koje članovi timova imaju na svjetskim i evropskim takmičenjima donijeti nam medalju koja nam je na prethodnim prvenstvima uvijek izmicala za mjesto ili dva, kaže Dragan Babić, kapiten muške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva zakazana je za 26. maj na obalama Vrbasa ispod tvrđave Kastel, a organizatori poručuju da će to biti spektakl kakav u BiH do sada nije organizovan. Takmičari će snage i vještine pokazati na bukovima Vrbasa u tri discipline, sprint, hed tu hed i slalom, dok će četvrta disciplina spust biti organizovana na Tari.

Svjetsko prvenstvo organizuje Rafting klub “Kanjon” uz generalno pokroviteljstvo Vlade Republike Srpske, Grada Banjaluka i Opštine Foča.  Prvenstvo je finansirano i od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat “Razvoj održivog turzima u Bosni i Hercegovini”. Počastvovani smo što smo dio programa inostrane pomoći kojim USAID pruža ekonomsku i humanitarnu pomoć u preko 80 zemalja svijeta.

Zahvaljujemo se i našem generalnom medijskom pokrovitelju Radio televiziji Republike Srpske koja će prenositi Ceremoniju otvaranja i atmosferu sa trka i obala Vrbasa i Tare.

Predstavljanjem programa i  zvanično je počela promocija Svjetskog prvenstva u raftingu koje će trajati od 25. maja do 1. jula 2022.

Scroll to Top